韩国孩子们来信啦——国际学生线上课程反馈系列报道三

来源:创建部门:国际部发布者:汤国斌发布时间:2021-01-14浏览次数:1102

国际教育部自新学期开始进行线上汉语教学,为德国、澳大利亚、韩国、白俄罗斯等国学生提供包括商务汉语、汉语听说训练及HSK辅导在内的多种汉语课程,以此满足他们学习中文的愿望以及提升中文水平的需求。

一个学期的时间里,国际部的教师们克服疫情期间的种种困难,通过线上视频会、线下教研会等多种形式不断总结线上教学经验,提出存在问题和解决对策,结合网络教学特点,丰富课堂教学形式,利用自己的休息时间为学生提供了丰富多彩的汉语课程。课程将汉语学习和日常生活紧密结合,极大地激发了各国学生们的汉语学习兴趣,得到了学生们的一致好评。

以下为部分参与国际部线上汉语课程学习的韩国安养外国语高中及首尔女子商业高中的学生期末反馈:

It was a class that combines grammar and conversation, but conversation became more central and I was able to enjoy studying. Not only did I get to know Chinese culture through the contents of the class, but I was also very happy to communicate with my teacher and learn the words used locally. I learned it without difficulty because you taught me from the basics step by step. Thank you very much for your good class.

译:这是一门结合了语法和口语对话的课程,主要以听说为核心,从中我能够享受学习汉语的乐趣。我不仅可以通过课堂内容了解中国文化,而且还很高兴可以和老师进行交流并学习地道的汉语表达。我在汉语学习上没有遇到很大的困难,因为老师从基础汉语开始循序渐进地进行教学,非常感谢你们提供的课程。——首尔女子商业高中任瑞真

I had Chinese classes for 3~4hours a week. Through these classes I could improve my Chinese listening skills and I also learned a lot of Chinese words. The teachers were all nice and they did their best to teach my Chinese. I will never forget this worth experience. Thank you for everything you’ve done for me!!

译:通过这些课程,我可以提高我的汉语听力水平,并且还学到了很多新单词。老师们都很友善,她们尽心尽力地教我汉语。我永远不会忘记这宝贵的汉语课程。谢谢老师们为我所做的一切!——首尔女子商业高中郑延周